Nieuws gefilterd op Fractie

Bomen horen bij Baarn

Met grote ontsteltenis hebben wij vorige week geconstateerd dat prachtige, bloeiende en zeer beeldbepalende bomen zijn gekapt op diverse plaatsen in Baarn, zoals de veldjes op bijvoorbeeld de Professor Meijerslaan en de Professor Krabbelaan, de Plataanlaan, de Acacialaan en de Jan Steenlaan. Daarom vragen wij het college om opheldering.

Lees verder

Gemeenteraad online

Zoals ik in mijn terugblik vertelde hebben wij op 22 april voor het eerst digitaal vergaderd. Hoe ging dat eraan toe? Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en geef ik je een kijkje ‘in de keuken’.

Lees verder

Groenvisie, afval, opvang van vluchtelingenkinderen en meer

Begin april is de Spoedwet Digitaal Vergaderen en Besluiten aangenomen door de Eerste Kamer. Dit betekent dat de gemeenteraad van Baarn sinds een maand online mag vergaderen. Voordat het zover was, is er hard gewerkt aan de techniek op orde krijgen: want online vergaderingen moeten wél openbaar zijn en dat laten de standaard vergadertools niet zo maar toe. Op 22 april was het dan eindelijk zover: we hebben voor het eerst online vergaderd en ook online besluiten genomen. In een aparte blog vertel ik hierover verder: lees hier verder!

Lees verder

Terugblik op de raadsvergadering

Het zijn bijzondere tijden. Het openbare leven ligt stil. Kinderen zijn thuis van school en iedereen die thuis kan werken, doet dat. Mensen in de zorg, onderwijs en levensmiddelenbranche maken overuren. Het is stil op straat.
 
Lees verder

Cultuurhuis op de Brink

Tijdens de raadsvergadering van 29 januari vertolkte onze fractievoorzitter Heidi van Otten als volgt de visie van GroenLinks over een Cultuurhuis op de Brink:

Lees verder