Goede communicatie is onmisbaar voor een politieke partij. Via onze website en sociale media brengen we leden, sympathisanten en andere geïnteresseerden op de hoogte van wat GroenLinks Baarn doet in de gemeenteraad en daarbuiten. De communicatie draagt bij aan onze zichtbaarheid en brengt onze kernwaarden naar voren (menselijk, eerlijk, duurzaam).

Momenteel wordt alle communicatie verzorgd door Anne Sluijs (zo ook dit nieuwsbericht, hoi! 👋). Nu zij verkozen is tot raadslid zijn we met spoed op zoek naar vervanging. Om de taken beter te kunnen spreiden willen we een communicatieteam samenstellen. Over de teamleden worden de volgende taken verdeeld:

  • Webbeheer: het actueel houden van de site en plaatsen van nieuwsberichten; 
  • Webredactie: het schrijven of redigeren van tekst voor de site, in samenwerking met bestuur en fractie;
  • Social media-redactie: content maken en delen op onze sociale mediakanalen (Twitter, Facebook en Instagram);
  • Coördinatie: overzicht houden over wat wanneer gecommuniceerd moet worden, aanspreekpunt zijn van het landelijk bureau en contact met bestuur en fractie onderhouden.

Natuurlijk denk je ook mee over hoe de communicatie nog beter kan en hoe we onze verschillende doelgroepen het beste kunnen bereiken. 

Afhankelijk van het aantal teamleden en ieders beschikbare tijd worden de taken verdeeld. We streven naar minstens twee en maximaal vier communicatieteamleden. Het gaat om vrijwillige functies.

Voor al deze taken is ondersteuning beschikbaar. Anne zal iedereen inwerken, maar ook vanuit het landelijk bureau zijn er handleidingen en tips. Er zijn handige tools voor bijvoorbeeld het bewerken van afbeeldingen in de huisstijl en er is een online platform (PLEK) waarop ideeën met andere afdelingen uitgewisseld kunnen worden.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Anne (anne@groenlinksbaarn.nl) voor meer informatie.