Maar liefst 18 kandidaten hebben zich bereid getoond GroenLinks te vertegenwoordigen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Inwoners van Baarn en Lage Vuursche die de progressieve groene en sociale politiek van GroenLinks een warm hart toedragen. Met deze groep heeft de fractie straks een brede expertise ter beschikking.

We zijn blij dat het gelukt is zowel ervaren mensen te behouden als nieuw talent een plek te geven. We zijn trots op het aantal jonge deelnemers op de lijst, met als jongste talent Douwe Meijer (16 jaar). Ook bestaat de lijst voor meer dan de helft uit vrouwelijke kandidaten.

In tegenspraak met onze idealen is het niet gelukt een vrouwelijke kandidaat te vinden die een plek in de top 3 ambieert. Het doel is in de komende raadsperiode het nieuwe talent verder klaar te laten stomen door de drie ervaren krachten bovenaan de lijst.

De nummer 1 op de lijst, Jeroen Bosman, werd al eerder vastgesteld. Hij is momenteel raadslid en nam afgelopen jaar tijdelijk het fractievoorzitterschap op zich. Heidi van Otten, de huidige fractievoorzitter, keert na 12 jaar in de raad na de verkiezingen niet terug in de fractie en is te vinden op nr. 18 als lijstduwer. 

Onze nummer 2 is Wim Genuit, die zijn sporen in de lokale politiek ruimschoots heeft verdiend. Hij was 12 jaar actief in de GroenLinks-fractie en kijkt er nu naar uit om als raadslid het nieuwe talent op de lijst verder klaar te stomen. Op nummer 3 is Jan de Leeuw te vinden, die eind vorig jaar aantrad als steunfractielid. Hij blijft ook de komende raadsperiode graag actief in de fractie.

De komende maanden stellen we de kandidaten op de lijst uitgebreid voor. 

Plaatje met alle namen en nummers in GroenLinks huisstijl.