Beste leden en vrienden van GroenLinks Baarn / Eemnes, 

We zijn geraakt door het verdrietige bericht van het overlijden van Nona Salakory. Ze was al lange tijd ziek en we wisten dat ze niet lang meer te leven had.

Nona was een markante persoonlijkheid die zich gedurende vele jaren in allerlei rollen heeft ingezet voor diversiteit en veelkleurigheid in Baarn. Ze was jarenlang lid van de Allochtonenraad en de Seniorenraad en vervulde een sleutelrol binnen Lokaal-O en de Initiatiefgroep Koloniaal Verleden Baarn. Nona had een scherp oog voor onrecht en was tot het laatst zeer betrokken bij mensen die niet vanzelfsprekend worden gehoord. Vorig jaar nog ontving ze de Witte Anjer Prijs voor haar tomeloze inzet voor de erkenning en waardering van Molukse KNIL-militairen.

Nona is van grote betekenis geweest voor GroenLinks Baarn / Eemnes. Ze had jarenlang zitting in het afdelingsbestuur en maakte tussen 2009 en 2018 als steunfractielid (en korte tijd als vervangend raadslid) deel uit van de fractie. Nona bereidde de fractievergaderingen minutieus voor, had oog voor details en hield de fractie scherp. Tot voor kort nam ze tijdens raadsvergaderingen nog regelmatig zitting op de publieke tribune. Ze had ook veel gevoel voor de verbindende kracht van samen delen van lief en leed; altijd begeleid door een - meestal zelf gemaakte - Indische lekkernij.

Wij herdenken Nona met eerbied en zijn haar dankbaar voor alles wat ze voor Baarn heeft betekend. We wensen haar echtgenoot Ton, twee zoons en twee kleinkinderen kracht toe om dit verlies te verwerken.

Aanstaande vrijdag zullen we tijdens de Algemene Ledenvergadering stilstaan bij haar overlijden.

Namens de fractie: Jeroen Bosman

Namens het bestuur: Piet Halma