“ 'Hoop’ is dat ding met veertjes
dat neerstrijkt in de ziel;
het zingt een liedje zonder woorden,
stoppen doet het niet – en nooit.
 ”

Emily Dickinson (1830-1886)

Wie

Hoop moet gevoed worden om de wanhoop te weerstaan. En hoop moet handen en voeten krijgen: passief hopen op een betere wereld is niet voldoende. Vanuit die motivatie heb ik altijd gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan.

Na mijn studie woonde ik samen met mijn echtgenoot drie jaar in Zambia. Eenmaal terug in Nederland streken we neer in Eemnes, en omdat het daar zo prettig wonen is, zijn we daar gebleven. Intussen ben ik met pensioen, moeder van drie kinderen en oma van drie kleinzoons.

Ik heb gewerkt als universitair docent Nederlands als tweede taal, eerst aan de Vrije Universiteit, later aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn speciale interesse gaat uit naar de relatie tussen taal en cultuur. De passie voor andere culturen heb ik kunnen vervullen door regelmatig als gastdocent in Indonesië te werken.

In het bestuur

Bij GroenLinks voel ik me al jaren thuis, omdat daar solidariteit met andere mensen en respect voor de aarde de kern van het politiek handelen vormen. In het bestuur ga ik niet alleen op de penningen letten, maar ook werken aan de zichtbaarheid van GroenLinks in Eemnes.