Over mij

Sinds 2019 woon ik met mijn vrouw in Baarn, een prima plek om te wonen en te recreëren. Ik was in mijn vorige woonplaats actief met het opzetten van een GroenLinks-afdeling, en toen we hier kwamen heb ik me er direct weer bij aangesloten. Nu ben ik steunfractielid en sta voor de nieuwe raad op nummer 3 van de kieslijst.

Tot aan mijn pensioen heb ik vele jaren in de gevangenis en in de TBS gewerkt als geestelijk verzorger. Daarvoor als sociotherapeut van jongeren met opvoedings- en gedragsproblemen. Nu sport ik veel, doe ik aan mountainbiken en hardlopen en vind ik het heerlijk om achter mijn schildersezel te zitten en te werken aan een portret.

Actief bij GroenLinks

Mijn hele leven ben ik al begaan met de mens naast me, die het alleen niet redt in de samenleving. Ik sluit me dan ook aan bij een politieke partij die het voor hen opneemt. De idealen van GroenLinks gaan ook over duurzaamheid en een kleinere footprint. Meer biologische voedselvoorziening, een schoner milieu en behoud van natuur zijn zaken waar ik me graag voor wil inzetten.

Belangrijke onderwerpen

De jeugd gaat mij aan het hart. In de jaren dat ik met criminele jeugd gewerkt heb, zag ik met pijn in mijn hart de bezuinigingen aan bij de jeugdvoorzieningen. Daarnaast ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in oplossingen om afbraak en vervuiling van onze aarde en milieu tegen te gaan.

Ik weet dat veranderingen in Baarn afhankelijk zijn van de meerderheid in de raad en welke politieke kleur wethouders hebben. Als kleinere partij is het belangrijk dat we groeien, verantwoordelijkheid kunnen nemen en steeds op zoek gaan naar de overeenkomsten in visie met andere partijen. Samen kunnen we invloed uitoefenen om werkelijke stappen te maken.

In Baarn

Ik vind Baarn mooi omdat het zo klein is, zo overzichtelijk. Veel mensen voelen zich erg betrokken bij de gemeente, dat is fijn. Keuzes maken, nadat je voor- en tegenstanders hebt gehoord, is spannend. Het perfecte overzicht heb je niet altijd, degene die spreken vertegenwoordigen lang niet altijd de meerderheid. Ik denk dat Baarn met zoveel geïnteresseerde en betrokken inwoners het verschil kan maken. Daarom zou ik voorstander zijn van adviserende groepen uit alle lagen van de bevolking. “De wijsheid van de menigte”.