“ “God, grant me the Serenity to accept the things I cannot change, the Courage to change the things I can, and the Wisdom to know the difference.” ”

(Reinhold Niebuhr, 1926)

Wie?

Ik ben Jeroen Bosman (1966), partner van Ciska en pleegvader van Laurens, die inmiddels het huis uit is. Sinds 2007 wonen we met veel plezier in een monumentaal 19e-eeuws huisje aan de Westerstraat. We hebben destijds voor Baarn gekozen vanwege de menselijke maat en de groene omgeving.

Ik studeerde Nederlands met als specialisatie Taalbeheersing. In het dagelijks leven help ik als zelfstandig adviseur bedrijven in de bouw en infrastructuur om doelstellingen op het gebied van Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieuzorg (KAM) te formuleren en te realiseren.

In mijn vrije tijd zing ik in een vocal group en stap ik regelmatig op de fiets. Ik reis graag, liefst in warme landen. Verder heb ik interesse in spiritualiteit en bewustzijn, religie, geschiedenis en (natuurlijk) taal.

Verbinding is mijn diepste drijfveer. Samen werken aan iets wat waarde heeft geeft me energie.

In de gemeenteraad

In 2012 heb ik me aangesloten bij GroenLinks omdat ik me steeds meer ervan bewust werd dat we op een andere, meer liefdevolle manier zouden kunnen omgaan met onszelf, onze medemensen en de aarde waarop we leven. En politiek is een instrument om dat concreet te maken.

Tussen 2014 en 2018 was ik actief in de gemeenteraadsfractie, waarvan één jaar als raadslid. 

Vanwege de afwezigheid van Heidi van Otten is Jeroen Bosman op 4 november 2020 geïnstalleerd als tijdelijk raadslid. Hij neemt haar taken als fractievoorzitter waar voor 16 weken.