Wie?

Ik ben Piet Halma en woon al meer dan 25 jaar in Baarn. In mijn werkzame leven ben ik nauw betrokken geweest bij verschillende non-profit organisaties. Dat was steeds vanuit een verantwoordelijkheid voor de in- en externe communicatie. Ik werkte o.a. voor de Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON) en de vredesorganisatie Pax (voorheen IKVPaxChristi).

Je ergens voor inzetten en maatschappelijk betrokken zijn is voor mij vanzelfsprekend. Mijn meest recente opleiding is die tot mediator. Wederzijds begrip kweken is voor mij daarbij een belangrijk uitgangspunt. Tot mijn overige activiteiten behoren het schrijven van boekrecensies voor o.a. www.bazarow.com. Ik ben een frequente filmhuisbezoeker. Ook schrijf ik wekelijks filmrecensies. Films inspireren en confronteren je met jezelf, en laten je vaak een andere wereld binnenstappen.

In het bestuur

Voor GroenLinks ben ik pas recentelijk actief geworden: eerst als voorzitter van de kandidatencommissie en nu als voorzitter van het bestuur. 

Ik hoop dat GroenLinks Baarn vanuit de huidige verantwoordelijkheid in de coalitie werkt aan een rechtvaardig beleid voor burgers die het minder hebben. Dat geldt ook voor mensen vanuit andere landen en culturen die op ons een beroep doen. Ook het klimaat (wereldwijd) gaat mij aan het hart. Ik laat mij daarbij inspireren door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de doorwerking daarvan in Baarn. Zie ook www.derondetafelvanbaarn.nl