In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart organiseren omroep RTV Baarn, de Baarnsche Courant en Theater de Speeldoos met medewerking van de griffie van de gemeente Baarn een verkiezingsdebat in Theater de Speeldoos.

Alle acht partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Baarn (VVD, D66, VoorBaarn, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en 50PLUS) vaardigen hun lijstrekker af om met elkaar te discussiëren over actuele onderwerpen in Baarn. Ook is er tijdens het verkiezingsdebat ruimte voor vragen en reacties van het publiek in de zaal en de kijkers thuis. De presentatie van de avond is in handen van Kevin van den Berg; Marlies Kruizenga treedt op als debatleider.

Publiek is 8 maart van harte welkom in Theater de Speeldoos! De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kom wel op tijd, want vol is vol. Het debat wordt ook live uitgezonden door RTV Baarn via de lokale televisiezender, hun YouTubekanaal en Baarn FM. De uitzending start om 20:00 uur.

De stellingen die voorbijkomen in het verkiezingsdebat komen uit de Baarnse samenleving. Zo adviseert de redactie van de Baarnsche Courant over de stellingen. Ook wordt er gedebatteerd over een onderwerp dat jongeren hebben aangedragen die verkiezingsgastlessen op Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim-mavo hebben gevolgd.