Informateur Harry Helwegen heeft zijn verslag uitgebracht. Daarin stelt hij voor dat VoorBaarn, GroenLinks en de Partij van de Arbeid met elkaar in gesprek gaan om tot een coalitieakkoord te komen. GroenLinks juicht toe dat de informateur recht doet aan de verkiezingsuitslag en naar het signaal luistert dat de kiezer heeft afgegeven.

We praten graag met deze twee partijen verder. Daarna kunnen we bekijken wat wenselijk is voor een sterk college. GroenLinks is voorstander van een college met vier fulltime wethouders.

Naar aanleiding van de conclusies van de informateur heeft VoorBaarn onze partij gevraagd een co-formateur met ruime politieke ervaring te leveren. Daarvoor hebben wij ons landelijk netwerk aangewend. We zijn blij dat we Ruud Grondel, voormalig wethouder in Amsterdam, Diemen en Haarlem, bereid hebben gevonden om vanuit zijn expertise namens onze partij het proces te begeleiden.

We zien de verdere formatie met vertrouwen tegemoet. Voorop staat dat we werken aan een menselijk, eerlijk en duurzaam Baarn. Aan de plannen waarvoor de Baarnse kiezer op ons gestemd heeft.