“ Ik wil ervoor zorgen dat meer mensen in Baarn op de hoogte zijn van wat er speelt in de lokale politiek en waar GroenLinks voor staat, en dat zij zich betrokken en gehoord voelen. ”

Ik ben Anne Sluijs (1994). Nadat ik mijn opleiding Nederlandse literatuur en cultuur aan de Universiteit Utrecht afrondde, zochten mijn vriend en ik een huurwoning in de omgeving Utrecht. Zo zijn we zomer 2019 in het mooie Baarn beland. Centraal gelegen, middenin het groen en met een gezellige sfeer die ik wel herken uit mijn jeugd - ik ben opgegroeid in Montfoort. Ik werk bij het Expertisecentrum Literair Vertalen, een centrum dat zich bezighoudt met de opleiding en professionalisering van literair vertalers in en uit het Nederlands. Daarnaast schrijf ik zo nu en dan voor verschillende media over hedendaagse literatuur en cultuur.

Voor veel mensen, en ook voor mij, heeft de coronacrisis het inzicht versterkt dat we de manier waarop we leven kunnen en móeten veranderen. We zien hoe belangrijk het lokale, de natuur, sociale verbinding en een fijne thuisbasis zijn. Het is één van de vele redenen waarom ik besloot me in te zetten voor GroenLinks, naast mijn streven bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en niemand wordt buitengesloten vanwege achtergrond, sociale klasse, gender of geaardheid.

Binnen de afdeling

Ik ben de Digitale Media Manager en webmaster van GroenLinks Baarn. In die rol beheer ik onze sociale media, de website en verzorg ik de nieuwsbrief, steeds in afstemming met de fractie, het bestuur en de leden. Ik wil ervoor zorgen dat meer mensen in Baarn op de hoogte zijn van wat er speelt in de lokale politiek en waar GroenLinks voor staat, en dat zij zich betrokken en gehoord voelen. Daarnaast maak ik deel uit van het bestuur als algemeen bestuurslid.